Kerst, het bestaat vaak uit gezelligheid, een bezoekje aan de kerk, wie weet een mooi concert en natuurlijk lekkere etentjes met de (schoon)familie of vrienden. Vaak komt je volgepropt rollend weer thuis 😉 Voor een keer geen probleem, maar wil je het dit jaar klein houden? Organiseer dan een heuse Christmas Tea Party! Compleet met lekkere taartjes, punch en natuurlijk warme thee. Ik maakte een tafelstyling, kijk je mee?
Je hebt niet veel nodig voor een mooie kerststyling. Een aantal mooie borden, kommetjes, de leukste theeglazen of mokken, vorkjes & lepeltjes, wijnglazen en niet te vergeten een grote theepot (voor liters thee!)
Natuurlijk mogen kerstlichtjes en eucalyptustakken ook niet ontbreken. Naamkaartjes en matchende servetten zijn ook een leuke toevoeging. Als je al je keukenkastjes en de kerstbak doorzoekt vind je vast al een hele hoop!
Je kunt de tafel gaan dekken! Begin met het middelpunt, het grootste deel. Hiervoor koos ik de taart, welke ik op een taartplateau heb geserveerd. Hieromheen de vaas met eucalyptus en de grote theepot.
Dan is het ‘eet’gedeelte aan de beurt. Dek de tafel met een mooi bord (of twee op elkaar, ook leuk!), de theeglazen en het bestek. Ook hier kun je je uitleven met extra toevoegingen of styling items.
Als laatst zorg je dat alles een geheel wordt. Je vult de tafel nog op met wat kommetjes gevuld met lekkers (kerstkransjes!!), leg de cadeautjes neer en de gasten kunnen aanschuiven.
PUNCH DRUNK LOVE
De Fruit Punch thee, uit de Yourdailyteacup webshop, is heerlijk als koude of warme punch (met of zonder alcohol). Hierbij het minirecept voor een grote kan:
– 3 liter water
– 3x 2 scheppen thee, sterk gezet (via Yourdailyteacup)
– 1 el suiker – 1 el citroensap
– Appelsap op gevoel (+- 200ml)
– Bosfruit ter garnering
Zet de thee sterk. Meng vervolgens de suiker, citroensap door de warme thee en voeg appelsap naar smaak toe. Voeg als laatst wat bosfruit toe voor de garnering.
Ook te leuk voor bij het kerstdiner of dus de Christmas tea party. Serveer de punch dan in een wijnglas mét suikerrandje.
GINGERBREAD TAART
Voor deze christmas party maakte ik een opvallende taart. Ik bakte de gingerbread taart van Laura’s Bakery. Maar in plaats van witte botercreme maakte ik chocolade botercreme door 3 eetlepels hazelnootpasta door de creme te mixen.
Ik topte het geheel af met lekker vers fruit en wat poedersuiker! Een feestelijke taart waar je met veel mensen van kunt smullen.
Hoe vier jij dit jaar kerst? Uitbundig met lekker veel eten? Of hou je het klein met enkele luxe toevoegingen?
Mocht je het leuk vinden om je foto met me te delen, gebruik dan #happyxmastea of tag @yourdailyteacup. Zo kan ik hem liken, delen en een reactie plaatsen.