Afgelopen zondag had ik de eerste echte markt voor Yourdailyteacup, het FesTEAval. Wat was het leuk; vele enthousiaste reacties, aardig goed verkocht en de workshop zat bomvol. Toen ik bij de workshop ruimte aankwam zat het al vol en helaas konden niet alle geïnteresseerden meedoen. Ik kreeg dan ook vele vragen of er nog een tweede workshop kwam, maar helaas. Dus wie weet krijgt dit verhaal nog een staartje op een andere manier 🙂 . Maar uiteraard deel ik de recepten hier op mijn blog, eerst de earl grey tea cake. De taart volgt later…
INGREDIËNTEN:
* 240 ml amandelmelk
* 2 theescheppen Earl Grey thee (via Yourdailyteacup.nl)
* 300 g bloem
* 100 g rietsuiker
* 1/2 tl kaneel
* 1/4 tl kardemom
* 1/4 tl zout
* 2 tl bakpoeder
* 1 tl baking soda
* 1 tl vanille aroma
* 100 ml maple syrup (+ extra als topping)
* 2 el citroensap
* 80 g boter, gesmolten
* 2 handjes amandelen en notenmix (+ extra als topping)
HOE GA JE TE WERK:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Pak een cakeblik, vet deze in en leg er een bakpapiertje in.
Laat de losse earl grey thee in warme amandelmelk trekken, zorg dat het lang trekt zodat het extra geconcentreerd is. Laat dit staan.
Meng het meel, de suiker, kruiden, zout, bakpoeder en baking soda door elkaar. Voeg vervolgens de ‘natte’ ingrediënten toe, eerst de thee en melk, dan de gesmolten boter en vervolgens de vanille aroma, maple syrup en citroensap.
Mix het goed door elkaar. Als laatst voeg je de amandelen en noten toe.
Doe alles in het cakeblik en bak deze in 50 minuten gaar.
Haal de cake uit de oven, laat hem afkoelen en voeg zo nodig nog wat noten, amandelen en maple syrup toe als garnering.
Snijd de cake aan en geniet ervan met een kopje Old School Earl Grey thee!
Ga je deze heerlijke cake nou ook maken? Wil je dan een foto delen met #mydailyteacup of tag @yourdailyteacup? Ik ben namelijk erg benieuwd naar jullie versie. Dus ik zou zeggen kom maar op met die food foto’s ?