Yourdailyteacup

Verzendkosten 5.95 – Gratis verzending vanaf 50

Gastblog: Chai Koekjes

Vandaag het tweede gastblog van Mariska. Ze is, na het succes van de Pumpkin Spice Tea Latte, aan de slag gegaan met een nieuw recept. Deze keer voor koekjes! Ik geef gauw het woord aan Mariska.

Tijdens de winter drink ik liters thee en bij die thee eet ik graag een koekje. Mijn favoriete thee is chai tea. Jarenlang was het kamillethee maar inmiddels ben ik daar helemaal op uit gekeken. Met chai tea kun je hele lekkere chai tea latte maken, maar meestal vind ik dat te veel werk en hou ik het bij een gewoon kop thee. Maar met thee kun je nog veel meer dan alleen thee maken. In deze blog laat ik zien hoe je er ook koekjes van kunt maken, en ze zijn heel lekker bij… je raad het vast, een kopje thee! Ik vond een leuk recept op Simone’s kitchen en probeerde deze uit.

Benodigdheden

* 2 eetlepels chai tea (Black Spicy Chai via Yourdailyteacup)
* 125 gram boter
* 125 gram suiker (eventueel een klein deel vervangen door vanillesuiker)
* ½ ei
* 125 gram tarwebloem
* 1 theelepel bakpoeder

Hoe ga je te werk:

  1. Meng de thee in een vijzel. Bij gebrek aan een vijzel (zoals ik) wikkel de thee in meerdere lagen cellofaanfolie en sla er flink op los met een hamer. Dat werkt ook prima. Zorg dat de stukjes heel fijn zijn want anders proef je het terug.
  2. Mix de zachte boter, suiker en thee tot een glad beslag. Voeg het ei toe en mix dit kort mee. Daarna spatel je de bloem en bakpoeder erdoor.
  3. Maak een bal van het deeg en leg deze een uur in de koelkast.
  4. Als het uur voorbij is verwarm je de oven voor op 200 graden.
  5. Verdeel het deeg in kleine rondjes en leg deze met genoeg ruimte ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. De koekjes zijn in ongeveer 9 minuten gaar.


Toen ik de eerste hap nam was ik aangenaam verrast. Ik had eerlijk gezegd gedacht dat ik het een beetje een saai koekje zou vinden. Hij ziet er ook niet bijzonder mooi uit namelijk. Maar wat een smaak en hij is lekker bros. Echt heel erg lekker. Ik denk dat het nog lekkerder zou zijn met pecannoten erdoor, dus dat ga ik ook een keer proberen.

Ga jij dit koekje ook eens maken? Deel het dan met de #mydailyteacup. Ik ben namelijk erg benieuwd!

Winkelmand sluiten