Yourdailyteacup

Verzendkosten 5.95 – Gratis verzending vanaf 50

Maroccoco Meal: Muntthee (+3 variaties)

Het voorgerecht de Harira soep, het hoofdgerecht de Bastilla, en het nagerecht de Marokkaanse appeltaart en Raib Yoghurt staan online. Dan is er nog een ding wat ontbreekt, het drinken van een heerlijke Marokkaans Muntthee. Nadat ik dit heel vaak heb gedronken in Marrakech ben ik muntthee steeds meer gaan waarderen. Wel zonder de vele suikerklonten haha, maar hoe je het ook drinkt het is heerlijk verfrissend. Ik heb het traditionele theerecept gemaakt, maar ook 3 variaties bedacht die lekker zijn. 

MAROKKAANSE MUNTTHEE, WAT HEB JE NODIG: 

* 2 tl Gunpowder thee (oa te koop in mijn shop: Yourdailyteacup
* Munt
* Suiker naar smaak toevoegen, in Marokko doen ze zo’n 5 el per theepotje (Dit is zoet!!) 
* Kokend water

Extra aanvulling:
* Citroen
* Gember
* Kaneelstokje
* Honing 
* Steranijs

Ik gebruikte voor dit recept uiteraard mijn fancy Marokkaanse theepotje, een dierbaar souvenir. Wel moet ik eerlijk bekennen dat ik het nog niet aandurfde om de thee te drinken. Dit komt omdat de binnenkant van het potje van een soort aluminium is. Ik moet het theepotje eerst een dag en nacht op vuur zetten voor ik het kan gebruiken werd mij verteld… Maar het is wel mooi voor de styling én werkt goed, dus daarom toch de traditionele zetwijze voor jullie. Uiteraard kun je de thee ook in een gewone theepot bereiden.  

Bereiding volgens Marokkaanse traditie

1. Spoel de theepot om met een scheut kokend water. Doe vervolgens 2 a 3 theelepels gunpowder thee in de pot. 

2. Giet een scheut kokend water op de thee, laat het ronddansen in de pot en giet het water weer af. Was de verse munt en doe de munt ook in de theepot. 

3. Voeg suiker naar smaak toe, zoals ik al zei vind ik de thee het lekkerst met weinig tot geen suiker. Maar ik kan me voorstellen dat je het zoet wilt hebben, dus voeg suiker naar smaak toe. 

4. Giet de theepot vol met kokend water. Zet de pot op het gas en laat de thee langzaam op laag vuur trekken (Vandaar die vuurvaste, aluminium theepot!). Haal, als de thee gaat koken, de pot van het gas. Roer de thee goed om en laat even staan. 

5. Schenk de thee drie keer in een Marokkaans theeglas en schenk het vervolgens weer terug in de pot. Op deze manier mixt de thee goed. Schenk een klein beetje thee in een Marokkaans theeglas en proef even of de thee sterk en zoet genoeg is. Eventueel kun je dit nu nog aanpassen. 

6. Schenk de thee in een Marokkaans theeglaasje. Dit doe je door de thee heel hoog op te schenken zodat de thee gaat schuimen. Op deze manier krijg je hete thee (echt waar, schenk je laag en geen schuim is de thee bijna koud, maar schenk je hoog en heeft het veel schuim is het juist heet. Heel apart). Geniet er lekker van met een zoet koekje 😉  

CHECK EVEN DIT AWESOME GIFJE DAT IK MAAKTE!

Muntthee in cafe is dus totaal geen muntthee. Want eigenlijk is het vaak niet meer dan kokend water, honing en munttakken. Er is geen thee te bekennen in je theemok. Ik vind het dus ook maar raar dat toch veel mensen dit bestellen, want de echte muntthee is vele malen lekkerder en heeft meer smaak!

Ben je nou een beetje lui? Heb je geen zin om de thee te maken volgens bovenstaand recept? Dan heb ik de perfecte thee in mijn webshop. Namelijk de Morocco Mint, hierin zit gunpowder thee en gedroogde munt. Bijna net zo lekker als de echte muntthee en je hebt er nauwelijks werk van. Doe de thee in een theefilter, voeg kokend water toe en klaar is je muntthee, maar voeg zeker even wat extra muntblaadjes toe voor de verfrissing 🙂 

Variatie

Maak Marokkaanse thee met gunpowder en voeg muntblaadjes toe. Vervolgens voeg je lekkere schijfjes citroen toe voor een extra fris effect.  

Een kaneelstokje en honing toevoegen aan je muntthee is ook een lekkere variant. 

Even geen zin in munt? Laat de muntblaadjes achterwege en voeg aan de gunpowder thee schijfjes citroen en gember toe. Zelf voegde ik ook nog steranijs toe. Trouwens, ik denk dat deze thee ook heel lekker zal zijn met bijvoorbeeld kamille thee of een andere herbal thee. 

Hebben jullie nog lekkere muntthee variaties? Volgens mij kun je hier heel erg mee variëren. Hoe leuk zou het bijvoorbeeld zijn om een andere muntsoort te kiezen? Bijvoorbeeld chocolademunt of de citroenmunt welke ik laatst tegen kwam op het internet. 

Oh en wat vonden jullie van deze blogserie. Ik heb er met veel plezier aan gewerkt. 
Ga je nu Maroccoco Meal maken of de Marokkaanse muntthee serveren? Wil je dan een foto delen met #mydailyteacup? Ik ben namelijk erg benieuwd naar jullie etentje of muntthee versie?

Winkelmand sluiten