Yourdailyteacup

Verzendkosten 5.95 – Gratis verzending vanaf 50

Winter Orange Cake

Twee keer een recept mét thee in de hoofdrol? Jahoor dat doen we gewoon. Voor mijn opleiding tot Theesommelier moet ik namelijk een recept bedenken waarin thee is verwerkt, nou dat is aan mij wel besteed. Ik koos voor de Winter Orange Cake thee en maakte hier (hoe kan het ook anders) een overheerlijke cake mee. 

De Winter Orange Cake thee is een witte thee en alleen al van de geur kan je uren genieten. Heerlijk zoet met kaneel. De omschrijving van de thee is dan ook als volgt: ‘Sinaasappels zijn op zijn lekkerst in de winter. Deze thee met sinaasappel en amandelen geeft je het plezier van een verrukkelijke zelfgebakken sinaasappel cake zonder de calorieën. Een echte winterthee’.(Yourdailyteacup.nl) Nou aan deze beschrijving heb ik mij niet gehouden, want de thee was een grote inspiratie voor mij voor dit recept. 

De thee is rijkelijk gevuld zoals je hiernaast kunt zien. Hele stukken kaneel, grove sinaasappelschijfjes, kwalitatieve thee en aanvullende kruiden & aroma’s.

Thee Ingrediënten:
Witte thee 33%, Groene thee 26%, Kaneel, Citroengras, Amandel, Sinaasappelschijfjes, Aroma’s. 
Je koopt hem al vanaf 45 gram in mijn webwinkel (€ 4,25). 

Goed, de thee was dus mijn inspiratiebron met zijn sinaasappelschrijfjes, amandel en kaneel. Hier moest ik een cake mee verzinnen. Na wat speuren op internet vond ik bij mijn favoriete bakblog Laura’s Bakery een heerlijk recept voor een sinaasappelcake dat ik aanpaste naar de thee. 

WINTER ORANGE CAKE (NAAR RECEPT VAN LAURA’S BAKERY)

Voor circa 12 plakjes cake, cakevorm 25 cm. 

Ingrediënten

* 200 gram bloem
* 200 gram suiker
* 2 tl bakpoeder
* snufje zout
* rasp van 1 sinaasappel (houd wat achter ter decoratie)
* 170 ml Griekse yoghurt (magere yoghurt kan ook prima)
* 3 eieren
* 1 tl vanille extract
* 100 ml zonnebloemolie
* 2 handjes Amandelschaafsel, gehakt
* 2 tl kaneel

Glazuur

* 100 gram poedersuiker
* 2 á 3 el Winter Orange Cake thee, sterk gezet
* sinaasappelrasp ter decoratie

Bereiding

  1. Meng bloem, suiker, bakpoeder, zout, amandelschaafsel, kaneel en sinaasappelrasp in een kom door elkaar. In een andere kom meng je yoghurt, eieren, vanille extract en zonnebloemolie door elkaar. Voeg de inhoud van de twee kommen bij elkaar en spatel tot een beslag. Mix het tot het een vrij egaal beslag is. Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm.
  2. Bak de cake in 55-60 minuten gaar op 175 graden.
  3. Nadat de cake is afgekoeld maak je in een kommetje het glazuur van de poedersuiker en thee. Zorg dat je de thee sterk laat trekken en dat deze is afgekoeld. Het moet een dik, maar schenkbaar glazuur zijn. Giet dit over de cake en maak het af met wat extra sinaasappelrasp bovenop.

De cake is overheerlijk! Mijn hele volleybal team heeft geproefd en hij is massaal opgegaan haha. 
Tof om zo eens uit je comfortzone te gaan en een bestaand recept aan te passen. De cake past heel goed bij de thee, en aangezien ik de thee zelf alleen heb verwerkt in het glazuur, proeft hij toch echt naar de Winter Orange Cake thee. 

Geniet van deze heerlijke cake. Of, mocht je de calorieën niet aankunnen, dan koop je gewoon een theetje in mijn webshop en geniet je daar van 😉 De smaken komen aardig overeen. 

Ga je deze heerlijke cake nou ook maken? Wil je dan een foto delen met #yourdailyteacup? Ik ben namelijk erg benieuwd naar jullie versie. Dus ik zou zeggen kom maar op met die food foto’s ?

Winkelmand sluiten