Yourdailyteacup

Verzendkosten 5.95 – Gratis verzending vanaf 50

Witte chocolade cheesecake met bosvruchten theegelei

Toen ik jarig was deelde ik op mijn instagram account een winactie. Ik was namelijk opzoek naar het lekkerste recept waarin thee verwerkt was. Dit mochten hartige dingen zijn, maar ook lekkere cakes en taarten. Erg benieuwd naar de ideeën van mijn volgers stroomden de lekkerste dingen binnen. Het was moeilijk kiezen en een aantal tips wil ik zeker nog gaan uitproberen, maar ik vond een winnaar. Daarom vandaag een overheerlijk gastblog geschreven door de winnares die aan de slag is gegaan met de Cakewish thee

Nadat ik op 5 december de thee adventskalender van sinterklaas had gekregen, was ik helemaal enthousiast. Elke dag een ander heerlijk kopje thee, allemaal leuk verpakt met cijfertjes erop voor de dagen. Degene die dit heeft bedacht is een genie! Zo kwam ik op de Instagram terecht van yourdailyteacup en ben ik ondertussen een fanatieke volger. (note; Hoe lief is dat, leuk om te horen 🙂)

Ik zal mij even kort voorstellen. Ik ben Floor, 26 jaar, geboren in het prachtige Twente en de afgelopen 8 jaar in Groningen gestudeerd, genoten en gewerkt. Bakken is 1 van mijn hobby’s, wat ook niet anders kan met een opa die zijn hele leven banketbakker is geweest. De stiekeme, ietwat sukkelige droom is dan ook om ooit met Heel Holland Bakt mee te doen (en te winnen uiteraard). Het kon dan ook niet anders dat ik wel moest reageren op Rensina’s verjaardagpost op Instagram. Ze zocht namelijk iemand met een idee voor een heerlijke taart, met de voorwaarde dat er thee in zit. Mijn hersenen begon meteen te kraken en voor dat ik het wist had ik al gereageerd. Een paar dagen later kreeg ik dan ook al een berichtje dat mijn idee had gewonnen. Super leuk! En ook meteen een goede reden om weer eens een taart te bakken. Beetje spannend wel, aangezien ik nog nooit een taart had gebakken met thee erin. Eerlijk is eerlijk, hij was echt heerlijk! Hieronder presenteer ik jullie dan ook het recept van mijn witte chocolade cheesecake met bosvruchten gelei. Het is niet moeilijk en ook niet mega veel werk, maar het heeft wel even tijd nodig om in de koelkast op te stijven.

”Bakkers klaar? Smullen maar!”

Ingrediënten: 

Bodem
* 1 pak bastognekoekjes
* 85 gram roomboter

Laag 1 (witte chocolade cheesecake)
* 3 gelatineblaadjes
* 220 gram witte chocolade (200 gram voor de cheesecake en de rest voor de garnering)
* 200 ml slagroom
* 250 gram mascarpone
* 200 gram monchou
* 50 gram witte suiker
* Scheutje citroensap

Laag 2 (bosvruchtengelei)
* 250 gram diepvries bosvruchten
* 50 gram witte suiker
* scheutje citroensap
* 2 gelatineblaadjes
* halve kop sterk getrokken Cakewish thee (via yourdailyteacup.nl)
* verse frambozen

Hoe ga je te werk:

1. Allright, first things first. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Die van mij was 24cm, maar gebruik gerust een iets kleinere of grotere vorm.

2. Nu verder met de bodem. Verkruimel de bastognekoekjes. Het makkelijkste doe je dit met een keukenmachine, maar aangezien die bij mij ergens verstopt in de verhuisdozen zit, heb ik een schone theedoek gepakt. Hier heb ik de koekjes in gedaan en heb ik ze vervolgens met een deegroller kapot geslagen.

Smelt de boter in een pannetje. Laat het niet bruin worden! Haal het pannetje van het vuur en meng vervolgens de koekkruimels goed door de gesmolten boter. Verspreid dit koek-boter mengsel gelijkmatig in de springvorm en druk met de bolle kant van een lepel goed aan.
Zet de springvorm in de koelkast en laat de bodem ongeveer een half uur hard worden.

3. Ondertussen kun je lekker doorgaan met de witte chocolade cheesecake.
Laat de 3 gelatineblaadjes in een kommetje met koud water weken.
Klop de slagroom lobbig met een keukenmachine of mixer en zet dit even apart.
Breek de witte chocolade in stukjes. Laat een klein stukje (4 blokjes ongeveer) over voor de garnering. Smelt de stukjes chocolade au bain-marie.
Knijp de gelatineblaadjes uit en roer deze door de gesmolten witte chocolade, totdat de gelatine helemaal is opgenomen. De chocolade gaat er nu een beetje vreemd uit zien en wordt best wel dik, maar wees gerust: dit hoort zo.

Mix ondertussen de monchou, mascarpone, 50 gram suiker en een beetje citroensap met een keukenmachine of mixer door elkaar. Doe de witte chocolade en slagroom er nu ook bij en mix tot je een mooi glad mengsel hebt.

Haal de springvorm uit de koelkast en giet het mengsel over de bodem. Zet het weer terug in de koeling en laat minstens 2,5 uur opstijven.

4. Als de cheesecake bijna is opgestijfd, kun je vast bezig met de bosvruchtengelei. Zet een goed sterke kop cakewish thee. Doe de helft van de kop samen met 50 gram suiker en de diepvries bosvruchten in een pannetje. Breng dit aan de kook en laat 5 minuten goed doorkoken, zodat de bosvruchten hun sappen lekker afgeven.

Week ondertussen 2 gelatineblaadjes in koud water.

Als de bosvruchten goed kapot zijn gekookt, kun je ze zeven, zodat je alleen het vocht overhoudt. Prak de bosvruchten goed kapot in de zeef, zodat je al het sap eruit perst.
Knijp de gelatine uit en meng goed door de gelei, samen met nog een scheutje citroensap. Laat dit vervolgens een klein beetje afkoelen en giet het over de cheesecake. Doe ook vast de verse frambozen op de taart, zodat ze mooi blijven plakken. Zet daarna weer terug in de koelkast om het geheel nog 1,5 uur op te laten stijven.

Klaar is kees! Rasp voor de finishing touch de witte chocolade die je over hebt gehouden over de taart. Ik deed dit met een kaasschaaf en dat werkt prima.

En nu lekker smullen, uiteraard met een kopje thee erbij!
* Foto’s en Tekst door Floor…

Bedankt voor je overheerlijke taart en je mooie gastblog!
Ga je deze heerlijke taart nou ook maken? Wil je dan een foto delen met #mydailyteacup, #yourdailyteacup of tag @yourdailyteacup? Ik ben namelijk erg benieuwd naar jullie versie. 

Winkelmand sluiten