Yourdailyteacup

Verzendkosten 5.95 – Gratis verzending vanaf 50

Yourdailyteacup #2: KVK, op inkoop en start van de opleiding

Bedankt voor al jullie leuke reacties op het eerste deel van Yourdailyteacup. In dit blog deelde ik natuurlijk mijn plannen voor een eigen winkel en kon je lezen hoe ik deze wil vormgeven. Wat kreeg ik veel leuke reacties via mijn blog, persoonlijk en op instagram. Heel leuk om te lezen dat iedereen zo positief is over mijn plannen! Daarom de hoogste tijd voor een deel twee, want er is in de tussentijd weer een hoop gebeurd.


Nadat ik mijn plannen grotendeels rond had, was het tijd om naar de KVK te gaan. Toch wel een dingetje kan ik je zeggen, van te voren is het namelijk een groot iets want nadat je bent ingeschreven ben je ineens eigenaar van een bedrijf! Maar eigenlijk valt dit reuze mee. Iemand van de KVK stelt een aantal vragen, je vult wat gegevens in, je moet een bedrag betalen en het is klaar… Dus die zenuwen waren eigenlijk voor niets. Maar yes, ik ben ingeschreven en nu officieel eigenaar van Yourdailyteacup!!
Dan volgen alle ‘saaie’ dingen van de onderneming. Zoals het openen van een zakelijke rekening en de informatie van de belastingdienst. Maar gelukkig hebben we het meeste hiervan gehad…

Ik had een hele leuke meeting met Nina, van Ninamaakt. Ik vind haar illustraties namelijk geweldig en daarom heb ik haar gevraagd om iets voor mij te ontwerpen. Als het goed is krijg ik het deze week binnen, dus ik hoop jullie snel meer te laten zien! Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd 🙂
Verder riep ik laatst op instagram dat ik nog op zoek was naar een drukker die mijn visitekaartjes zou kunnen drukken. Want tot nu toe heb ik deze nog niet kunnen vinden (moeilijk papier). Maar dankzij Nina is het nu gelukt en kan ik binnenkort los gaan op mijn nieuwe visitekaartjes.


De afgelopen tijd ben ik druk bezig geweest met de inkoop en het uitzoeken van merken. Dit is zo leuk, maar tegelijk ook zo lastig! Naast de digitale research ben ik ook naar Show Up geweest, een hele leuke beurs waar ik waarschijnlijk twee of drie extra merken vandaan heb. Ik weet nog niet helemaal zeker of ik deze gelijk opneem in mijn collectie of dat ze nog even moeten wachten, maar ik ben er heel enthousiast over. De merken waar ik wel zeker over ben zijn Teastreet, een los theemerk dat ik voor een groot deel zal verkopen en verpakken in mijn eigen zakjes. En verder heb ik besloten om Tony’s te gaan verkopen, ik kijk nu al uit naar de doos die binnen zal komen (chocolade heaven!! haha). Als laatst is er nog een buitenlands theemerk uit Taiwan dat ik mag verkopen, maar hoe en wat dat is dat houdt ik nog even geheim! Een klein tipje van de sluier dus, want ik heb nog meer merken in petto.
Naast de digitale research ben ik ook op field research geweest door Nederland. Zo ben ik in Amsterdam geweest waar ik een leuke theewinkel bezocht en ook in Haarlem heb ik drie thee-winkels bezocht die me erg aanspraken. Ik kreeg vele tips en leuke ideeën dus wie weet wat je hiervan terug ziet in mijn winkel.

Naast de winkel dingen ben ik ook gestart met mijn thuisstudie tot Theesommelier. Ik hoor van veel mensen dat ze niet weten wat dit is, maar dit is net zoiets als een vinoloog of wijnsommelier. Maar dan voor de thee. Je leert tijdens de studie alles over de theeplant, de theelanden, de soorten en wat er allemaal voor stoffen in de thee zitten. Ik ben nog maar net begonnen, maar ik vind het heel erg leuk! Ik ben inmiddels bij hoofdstuk 5 vd 15 dus dat moet helemaal goed komen. Bij ieder hoofdstukken hoort een vragenlijst met vragen over het hoofdstuk en deze moet je als ‘toets’ insturen. Verder heb je soms oefeningen die je moet doen en bij hoofdstuk 3 was dit het geval. Ik heb allemaal testjes gedaan met de sterkte, de hoeveelheid thee, de warmte van het water en een watertest (zie je het verschil met de rechter watersoort?) de rechtse was overigens het lekkerst bij deze groene thee -> Spa blauw. Maar ook dit kan per thee verschillen.
Mochten jullie het leuk vinden, dan zou ik hier ook nog eens apart over kunnen bloggen? Laat het dan even weten in de comments.


De komende tijd heb ik nog van alles te doen:
* De inkoop afronden en echte orders plaatsen (ieeks spannend..)
* De producten fotograferen en in de webshop zetten
* Webshop afmaken en live zetten (in oktober hopelijk!)
* Financiering regelen, ik hoop dit via Crowdfunding te kunnen doen. Dus hier ga ik mee aan de slag.
* Theesommelier hfst 5/6/7/8 maken, zodat ik over 4 week weer een derde update kan plaatsen!
* En nog veel meer, want volgens mij ben je nooit klaar haha…

Mocht je het leuk vinden om mij te blijven volgen? Volg me dan op instagram (@yourdailyteacup), mijn nieuwe facebookpagina Yourdailyteacup of hou mijn blog in de gaten. Hier zal ik de komende tijd van alles gaan delen. Maar een mailtje sturen kan ook altijd natuurlijk ?

Winkelmand sluiten